Hírek

Interjú Néber-Megyesi Mártával

Bemutatjuk az Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület területén az UMVP III. tengely turisztikai jogcímének egyik kedvezményezettjét

Interjú Néber-Megyesi Mártával

Mezõgazdasági gazdálkodásukhoz kapcsolódóan a tevékenységi körüket turizmus-vendéglátással kívánják bõvíteni.

Milyen fejlesztéseket kíván megvalósítani?
A gazdálkodáshoz és a falusi vendéglátáshoz szükségessé vált egy központ kialakítása, melyhez Kacorlak belterületén 3 ingatlant vásároltunk meg, ezek összevonása már megtörtént. A beruházás keretében ifjúsági szállásra alkalmas épület kialakítását szeretnénk megvalósítani, mely földszint és tetõtér-beépítéses, valamint részben alápincézett kialakítású. A földszinten a gyermekek fogadására egy fedett terasz szolgál, ahol az esélyegyenlõség elvének eleget téve 5 %-os felhajtórámpa is kialakításra kerül. A földszinti és tetõtéri szobák összesen 30 fõ részére biztosítanak elhelyezést.
Hogyan fog a fejlesztés a valóságban kinézni?
Az épület tömegképzésében, homlokzati kialakításában az egykori vidéki kúriák hangulatát idézi: „ L’’ alaprajzi kialakítású, magastetõs, a végfali homlokzaton íves oromfalakkal, másutt timpanonokkal, a belsõ udvari részen végigfutó tornáccal, melyet úgynevezett „hasas” oszlopok tartanak.
Milyen egyéb tervei vannak a fejlesztésekkel kapcsolatban?
Terveink közt szerepel egy kis volumenû mintagazdaság kialakítása, szarvasmarha, sertés, baromfi és kacsa tenyésztésével. Vállalkozásunk célja ezen kívül a gazdálkodás mások számára történõ bemutatása, a gyermekek környezeti nevelésének biztosítása, a felnõttek szemlélet formálása.

Vélemény, hozzászólás?