Hírek

Kerssük Zala megye 7 csodáját!

Zala hét természeti és hét ember alkotta csodáját keresik október 1-tõl, a Zalai Hírlap, a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület és a Kanizsa TV közös akciója keretében.

Lengyák István, az NCKE projektmenedzsere elmondta, a szervezõk a lakosság segítségével szeretnék megtalálni azt a hét természeti és hét ember alkotta értéket, mely érdemes a Zala Megye Csodája címre.

Az akció levezetését vállaló Zalai Hírlap fõszerkesztõje, Virrasztó Zsolt jelezte: a megyei lap mind gyakrabban kezdeményez összefogást közösségi célok megvalósítása érdekében, és áll tevõlegesen is jó ügyek mögé. Ezért is fogadta örömmel a 7-7 zalai csoda kiválasztására irányuló példamutató kezdeményezés ötletadóinak megkeresését.

A technikai részletekrõl szólva elmondta: ember alkotta, illetve természeti csodákra vonatkozó, fényképet és rövid leírást is tartalmazó javaslatot bárki tehet elektronikus és hagyományos, postai levélben. Az elõbbieket a 7csoda@zalaihirlap.hu, az utóbbiakat a 8901 Zalaegerszeg, Pf.: 25. címre várjuk.

A nevezéseket névvel és címmel várják a szervezõk, hiszen a javaslattevõk között késõbb értékes ajándékot sorsolnak ki. A jelölteket a http:7csoda.zalaihirlap.hu internetes oldalon lehet majd megtekinteni.

A javaslatokat november 21-ig lehet beküldeni, ezt követõen kezdõdik a 2010. január 15-ig tartó szavazás, melynek eredményhirdetésére a megye napján kerül sor. Az akció kezdeményezõi szeretnék, ha a települési önkormányzatok saját szûkebb környezetükben is hirdetnének hasonló akciót, hiszen így válna igazán teljessé Zala kincseinek leltára.

Vélemény, hozzászólás?