Hírek

Gazdaságfejlesztési fórumról

Az Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület és a Szécheényi Programiroda szervezésében, valamint a Zala Zöld Szíve Vidékfejlesztési Egyesület, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal közreműködésével valósult meg 2016. október 18-án a Halis István Városi Könyvtárban (Nagykanizsán) a vállalkozóknak szóló "Gazdaságfejlesztés a Mura Térségében" elnevezésű pályázati fórum.

A fórum előadásai letölthetőek az alábbi linkeken:

– Radics Bálint, Széchenyi Programiroda – Mikro-, kis- és középvállalkozások pályázati lehetőségei a GINOP programok keretében

– Kulcsár Norbert, Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület – Gazdaságfejlesztési lehetőségek a LEADER csoport területén

– Török Henrik, Zala Zöld Szíve Vidékfejlesztési Egyesület – Gazdaságfejlesztési lehetőségek a LEADER csoport területén

– Dr. Szili-Fodor Dóra, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – Új válllalkozás indítása, már meglévő agrár vállakozás fejlesztése

– Vig Zsolt, borász – Helyi termék látványműhely épület kialakítása – projekt bemutató (nyertes pályázat 2013)

Kérdések – Válaszok:

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal munkatársai: Szabó Nóra és Fatár Szabolcs közreműködésével.
Fatér Szabolcs felmerülő kérdésre elmondta, hogy a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal jogosultságig vizsgálják a beadott támogatási kérelmeket, a szakmai értékelés külső szakértőkhöz kerül, akik értékelik a pályázatokat.

Kérdés:
A diverzifikációs pályázat esetén a 2. célterületre pályázónak amennyiben van pályázat benyújtásakor főállása, mellékállásban viheti-e az indított válllakozást?
Válasz:
Az induló vállalkozásban főállású vállalkozóvá kell válni.

Kérdés:
Az átláthatósági nyilatkozat nem hiánypótolható, mindenkinek be kell-e adnia?
Válasz:
Igen, kivéve, akiket a vonatkozó jogszabályok felsorolnak, mint átláthatónak minősülők.

Kérdés:
Ha valaki nem adott meg bankszámlaszámot a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatali regisztrációnál, az hiánypótolható-e.
Válasz:
Az nem tartozik a pályázati hiánypótláshoz, akinek nincs megadva a regisztráció során bankszámlaszáma, az nem tud pályázni.

Kérdés:
A diverzifikációs pályázatban előírása turisztikai célú fejlesztés esetén bizonyos végzettségek megléte vagy azok projektidőszak alatti megszerzése. Amennyiben alkalmaz a vállalkozás egy főt, akkor elegendő-e, ha az alkalmazottnak van releváns végzettsége?
Válasz:
Nem, a pályázónak kell megfelelő végzettséggel rendelkeznie vagy meg kell azt szereznie.

Ezúton is köszönjük a részt vevő szakembereknek és az érdeklődőknek az aktív közreműködést!

 

Vélemény, hozzászólás?