Hírek

Az EIP-AGRI két új innovációs fókuszcsoportot indít gazdálkodóknak és kutatóknak

Az Európai Innovációs Partnerség a „mezőgazdasági termelékenységért és fenntarthatóságért” (EIP-AGRI) innovációs fókuszcsoportokat indít gazdálkodóknak és kutatóknak a tápanyag-gazdálkodás, valamint a fenntartható erdei biomassza felhasználás tématerületeken. Jelentkezzen most!

Az Európai Bizottság által működtetett EIP-AGRI Service Point pályázatot hirdet szakértők, köztük mezőgazdasági termelők, tanácsadók, kutatók és egyéb a témában érdekelt szereplők számára az EIP-AGRI fókuszcsoportban való részvételre, az alábbi két témában:

• Tápanyag-gazdálkodás területén a szerves trágya és más organikus tápanyagok felhasználásának növelése a mezőgazdaságban. A fókuszcsoport feladata lesz a szerves trágya és egyéb szerves tápanyagok feldolgozási módszereinek azonosítása, eszközök és megoldások meghatározása a növények számára elérhető tápanyagtartalom méréséréről.

• Fenntartható erdei biomassza felhasználásának fokozása az Európai Unióban. Az erdei biomassza iránti általános kereslet előreláthatólag növekedni fog a jövőben, aminek hátterében jelenleg az energiatermelés egyre növekvő biomassza igénye áll, de például a farostok és vegyszerek egyéb új és innovatív felhasználásával is számolni kell. A fókuszcsoport főként az innovációs megoldásokra fókuszál majd a különböző típusú erdei biomassza mobilizálása érdekében, fontos minden lehetséges piac megtalálása, valamint a kereslet és kínálat összekapcsolása.

A fókuszcsoportokba a szakértők 2016. március 21-ig jelentkezhetnek, munkájukat 2016 júniusától kezdik meg. A fókuszcsoportok az adott terület problémáinak vagy lehetőségeinek gyakorlati innovatív megoldásaira keresik a választ, illetve támaszkodnak a kapcsolódó hasznos projektek tapasztalataira is. A csoportok ajánlásokat és javaslatokat tesznek gyakorlati projektekre, melyek EIP Operatív Csoportok megalakulását inspirálhatják.

A fókuszcsoportokba a mezőgazdaságban, gazdasági illetve piaci területen, valamint a gyakorlati kutatás és innováció területén jártas szakembereket várnak, annak érdekében, hogy a felvetett probléma/lehetőség több oldalról vizsgálható legyen. Az online jelentkezés feltételeiről és a két téma leírásáról részletesebb információt ezen a linken talál.

Forrás: www.nak.hu
 

 

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?