Hírek

Tájékoztató az őstermelői igazolványok cseréjéről

Január 1-jétől a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – NAK – végzi a mezőgazdasági őstermelői igazolványok kiadását, érvényesítését, cseréjét.
A NAK felhívja a figyelmét azoknak az őstermelőknek, akik 2009. január 1-jét követően váltották ki az őstermelői igazolványukat (ez volt a zöld színű, régi típusú igazolvány) és azt még 2013-ban vagy 2014-ben nem cserélték le az új típusú barna színű igazolványra, hogy 2014. december 31-ig kérelmezzék az új igazolvány kiállítását. az igazolvánnyal kapcsolatos eljárás a Kamara tagjai számára ingyenes.

A cserére azért van szükség, mert a mezőgazdasági őstermelői igazolványról szóló Kormányrendelet értelmében 2009. január 1. és 2012. december 31. között kiadott igazolványok 2014. december 31-ig hatályosak. Vagyis ezek az igazolványok kiváltására még 2015. január elsejét megelőzően sor kerüljön, hogy az őstermelői tevékenység, jogszerű folytatása ne sérüljön.

Kérjük mindazokat az őstermelőket, akik még nem éltek az igazolványcserével, hogy a tevékenységük szabályszerű végézése érdekében 2014. december 31-ig váltsák ki az új őstermelői igazolványukat. Az igazolvány kiadására az őstermelő állandó lakhelye szerint illetékes kamarai falugazdász jogosult. A falugazdász irodák címe, és a falugazdászok elérhetősége a Kamara honlapján, http://www.nak.hu/hu/ a főoldalon megtalálható.

Vélemény, hozzászólás?