Hírek

Meghívó – Workshop

A Murakeresztúri Római Katolikus Plébánia szervezésében megrendezésre kerülő rendezvény: Fejlődés a helyi erőforrásokra építve – workshop helyi döntéshozóknak és érdekelteknek

A rendezvény dátuma: 2015. január 8.

Helyszín: Murakeresztúr, Zrínyi Miklós u. 6. – Közösségi tér

A mai magyar vidék életében és fenntarthatóságában kulcsfontosságú a saját erőforrásaink minél ésszerűbb és teljesebb kihasználása. Ha jobban körülnézünk, számtalan olyan kezdeményezéssel lehet találkozni, amelyek már bizonyítottan eredményre vezettek. Tanulni a példájukból sohasem késő. Beszélgessünk együtt arról, hogy hogyan lehet gyakorlatba átültetni a hallottakat!

Program:
10:00 – Regisztráció
10:30 – 10:45 Köszöntő – Polgár Róbert, plébános – házigazda; Pavlicz Lajos, Murakeresztúr polgármestere
10:45 – 11:30 Gyulaj, a „Sorsfordító falu”: Német Nándorral beszélgetünk egy olyan magyar falu sikertörténetéről, amely a szociális és foglalkoztatási gondok medréből, a helyi adottságokhoz és lehetőségekhez alkalmazkodó összefogással lábalt ki. Szó lesz a szociális szövetkezetekről, a helyben történő termelés és felhasználás összekapcsolásáról és még sok mindenről, ami követendő példát adhat.
11:30 – 13:00 Kreatív – workshop – Eperjesi Tamás – a NAKVI vidékfejlesztési igazgatójának vezetésével: A résztvevők aktív részvételével és csoportos konzultációval keressük az előrelépés lehetséges útjait.
13:00 – Állófogadás, melyre minden résztvevőt nagy szeretettel várunk
Kulturális kísérőprogram

Részvételét, kérjük az alábbi elérhetőségen jelezze, legkésőbb 2014. december 31-ig:
Cserti Csilla – cserti.csilla@nagykanizsa.hu – 30/395-10-45

Polgár Róbert
plébános

Vélemény, hozzászólás?