Hírek

Megújuló egészségügyi alapellátás Murakeresztúron

Fontos eseményről adott hírt 2011. július 18-án a murakeresztúri önkormányzat. Közel egy éves előkészítés után elindult a háziorvosi rendelő és a védőnői szolgálat megújítása. Pavlicz Lajos polgármestertől megtudhattuk, hogy a fejlesztést már 2007-től tervezte az önkormányzat. Az első pályázati kiíráson nem szerepeltek eredményesen, ezért a 2008-ban megjelenő új kiírásra jelentősen átdolgozták az építési terveket.
Az orvosi körzet (Murakeresztúr és Fityeház) érdekében szükségessé vált az orvosi rendelő teljes megújítása, korszerű vizes blokkok, mozgáskorlátozott Wc kialakítása. Az egészségügyi dolgozók munkavégzéséhez szükséges személyzeti szociális rész kialakítása, a felnőtt és gyermek rendelés térbeli elválasztása. Ehhez a fejlesztéshez kapcsolódik a védőnői szolgálat modernizációja is. A fejlesztés építés mellett jelentős eszközbeszerzést tartalmaz. A beruházás 90 % támogatása (közel 50 millió Ft) az NYDOP-5.2.1./A Alapellátás fejlesztése, helyi egészségházak kialakítása pályázat keretéből származik.
A fejlesztés jelentőségét Dr Búzás Judit tiszti főorvos is méltatta. Kiemelt feladat a magyar egészségügyben az alapellátás fejlesztése, hisz először itt találkozik az orvos és a páciens. A korszerű rendelő és megfelelő eszközállomány elősegíti a betegségek korai feltárását és a megelőzést.

Vélemény, hozzászólás?