Hírek

Nyertes pályázók figyelmébe!

Felhívjuk a figyelmet, hogy megjelent az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában megvalósuló támogatások kifizetési rendjéről szóló miniszteri rendeletek módosításáról szóló 57/2011. (VI. 20.) VM rendelet.

Jelentősebb módosítások a 23/2007. (IV.17.) FVM rendeletben:

16/B. §  (1)  Jogszabály eltérő rendelkezése hiányában a 2. § (1) bekezdés e) pont ea)-eb) és ed) alpontjában, f) pont fa) alpontjában, g) pontjában, h) pont ha)-hc) és he) alpontjában, 2. § (3) bekezdés b)-c) pontjában, d) pont da) alpontjában, e)-f) pontjában, valamint a 2. § (4) bekezdés d) pontjában meghatározott célok megvalósítását szolgáló támogatások esetén a kifizetési kérelmet [1]
a) 2012-től évente
aa) február 1.-május 31., valamint
ab)  augusztus 1.-december 31.,
b) 2011-ben július 1.-december 31. között lehet benyújtani.
(2)  Az (1) bekezdésben meghatározott támogatások esetén a 8. § (2) bekezdéstől eltérően egy ügyfél egy kifizetési kérelem-benyújtási időszakban több kérelmet is benyújthat, ha
a)  a két kifizetési kérelem benyújtása között legalább három hónap eltelt, vagy
b) a kifizetési kérelmére hozott döntést az MVH közölte az ügyféllel, vagy
c) az ugyanazon időszakban benyújtott kérelmét legkésőbb az újonnan benyújtott kérelme előterjesztésével egyidejűleg visszavonja.
(3)  Az (1) bekezdésben meghatározott támogatások esetén a kifizetési kérelemben szereplő adatokra, a kifizetési kérelemhez csatolt dokumentumokra nézve módosítási kérelem kizárólag az eredeti kérelem benyújtásának hónapjában nyújtható be.
 24. §  (1)  A 33. § (4) bekezdésében meghatározott kivétellel az ügyfél a helyt adó vagy részben helyt adó támogatási határozat közlésétől számított 9 hónapon belül köteles kifizetési kérelmet benyújtani, amellyel olyan kiadás is elszámolásra kerül, amely nem minősül egyéb elszámolható kiadásnak.

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?