Hírek

“Megújuló falu” – Folyamatosan fejlesztenek Murakeresztúron

A horvát határ menti településen jelentős beruházások zajlanak az Új Magyarország Fejlesztési Terv és az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében.

A település életéhez elengedhetetlen beruházások valósulnak meg – mondta Pavlicz Lajos Murakeresztúr polgármestere. A csapadékvíz elvezetési program, amely a kollátszegi településrész problémáit oldotta meg, már befejeződött. Véghajrájában van a 21. század iskolafejlesztési programjához tartózó NYDOP- 5.3.1./2F-2f programunk, amelynek keretében az iskola, az óvoda és a faluház újul meg. Végre elkészül a régóta sóvárgott tornaterem is. Ezzel teljessé válik Murakeresztúron az alapfokú oktatási infrastruktúra és biztosítani tudjuk az intézményt használó gyermekeknek és szüleiknek a legkorszerűbb oktatási-nevelési körülményeket.

Ősztől az orvosi rendelő és a védőnői tanácsadó is megújul szintén pályázati források bevonásával.

Mind az önkormányzat, mind a római katolikus egyházközség bátran pályázott az ÚMVP forrásaira. A plébánia közösségi házat alakít ki és működtet majd az IKSZT támogatásnak köszönhetően, az önkormányzat a régi elhasználódott és az EU-s normáknak nem megfelelő játszóteret cseréli le.

Ötletekből nem fogytak ki. Fontosnak tartják a helyi védett templom felújítását (pályázatot már beadták) és a templom belő megújítását, az orgona felújítását is.

Úgy tartják minden forrást meg kell ragadni és bátran lehet támaszkodni az itt élők felajánlásaira is, hisz azzal saját településüket gyarapítják. Lépésenként haladnak, amelynek végcélja a korszerű, minden igényt kielégítő, de természet-közeli életforma megtartása/megszerettetése.

Vélemény, hozzászólás?