Hírek

Halászlé főzés Zalaszabaron

Negyedik alkalommal rendezte meg a zalaszabari önkormányzat a kis-balatoni halászléfesztivált, mely ezúttal is sok érdeklődőt vonzott, a hazánkban nyaraló külföldiek közül is.

Miként a főzőverseny zsűri elnöke, a szegedi nemzetközi tiszai halfesztivált 14 éve szervező Nacsa József fogalmazott: a szabariak programját jobb marketinggel kellene felruházni, mert akkor igazi turisztikai vonzerőt jelenthetne a községnek. – Keszthelyről és Zalakarosról nagyon sok osztrák és német turista jön évről évre erre a rendezvényre, mely sajnos éppen a magyarok között nem ismert – mondta Nacsa József.

 Amikor négy éve először kóstoltam itt halászlét, nem voltam lenyűgözve, de ez mára megváltozott. Csodálatos ételekkel találkoztam, egy-két olyannal is, mely a szegedi fesztiválon is dobogós lenne. A helyiek Matula csapata igazi ősi ízekkel főzött, megmutatva mi kell a jó halászléhez. Ezt pedig az öt ujjunkon meg tudtuk számlálni: hal, hagyma, paprika, só és víz. Ebből olyan íz harmóniát teremtettek, hogy csak na! – Negyedik alkalommal főzünk itt a kanizsai tűzoltókkal, saját magunknak, s persze a vendégeket is örömmel kínálva – mondta Kovács János főtörzsőrmester, elárulva: a szegedi halfesztiválon is megmutatják tudásukat. A 25 csapatos főzőversenyt halászlé kategóriában a Póczak Zsolt vezette zalaszabari Matula Kunyhó nyerte, második a Zalakarosi Mentők, harmadik a Zalakomári Spontán Főzők együttese lett. Az egyéb halételeknél a Kis-Balaton menti Vadászok füstölt pontya vitte el a pálmát, második vegyes haltállal a zalakomári polgármesteri hivatal, harmadik Molnár László szabari csapata, a Hal-álom kapros-vargányás hala.

Egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?